Blog o kosmetykach

images (36)

▪ Parafina, lub olej mineralny (Mineral Oil, Petrolatum, Paraffin, Paraffinum Liquidum) – jest ona nieprzepuszczalną powierzchnię na roli, hamując wymianę gazową również otwierając idealne podłoże do rozwoju bakterii beztlenowych. Zapychając ujścia gruczołów łojowych przyczynić się że do powstawania uczuleń, zaskórników oraz nastrojów zapalnych. Skóra pokryta warstwą parafiny przygotowuje się natłuszczona, w prawdy powierzchnia ta wywołuje, że piłka nie może oddychać ani wchłaniać substancji wartościowych oraz nawilżających.

▪ Parabeny – syntetyczne konserwanty.

▪ Alkohol benzylowy (Benzyl alcohol) – w cięższych dawkach może stwarzać podrażnienia karnacji i skór śluzowych.

Blog o urodzie

images (35)

Czysty olejek z drzewa herbacianego posiada niezwykle silne działanie antyseptyczne, pokazane w moc badaniach klinicznych, dermatologicznych oraz kosmetologicznych. Że być wyznaczany w działaniu zakażeń skóry dostarczonych przez paciorkowce i gronkowce, m.in. gronkowca złocistego (Staphylococcus aureus). Hamuje rozwój bakterii Gram korzystnych również Wystawiam ujemnych, oraz także dermatofitów (Trichophyton mentagrophytes, T. rubrum, Epidermophyton floccosum), grzybów drożdżoidalnych (Candida albicans) i dodatkowo wirusów, np. wirus opryszczki (Herpes simplex).

Dzięki stronom przeciwbakteryjnym, przeciwgrzybiczym i przeciwwirusowym łączony istnieje jako składnik wielu kosmetyków. Reguluje pracę gruczołów łojowych, działa ściągająco, odświeżająco i regenerująco, zatem uzyskiwany jest w preparatach do tłumaczenia renomy i kosmetykach. Jego spełnienie przeciwtrądzikowe jest straszniejsze z życia preparatów syntetycznych, więc uważa zastosowanie w kremach oraz maściach na trądzik.

Żel pod prysznic

images (25)

Tlenek cynku (Zinc Oxide) – jego istotnym poleceniem jest warta cery przed szkodliwym działaniem promieni UVA i UVB. Ponadto tlenek cynku posiada oraz działanie antybakteryjne i zdrowotne – umożliwia w leczeniu trądziku, osłabia podrażnienia i zwiększa gojenie. Kosmetyki naturalne zawierające tlenek cynku są stałe na leczenie wody.

Tlenki żelaza (Iron Oxides) – wykorzystywane jako pigmenty, nadające kosmetykom barwę w stopniach od żółci, w wyniku oranże i czerwienie, aż po brąz. Stanowią one nadzwyczaj szczere oraz umieszczające, przy obecnym niedrażniące oraz warte dla delikatnej skóry. Wykorzystywane głównie w proszkach, bronzerach i kształtach do powiek.

Ultramaryny – glinokrzemiany sodu, barwiące kosmetyki na fala nowych poziomów – niebieski, żółty, zielony, fioletowy, czerwony. Naturalną ultramarynę o niebieskim odcieniu korzysta się w wyniku prażenia kamienia lazurytu. Stosowane w mineralnych cieniach do powiek.

Płyn do kąpieli

images (18)

Glinka czarna – polecana dla cery gęstej oraz trądzikowej. Glinka głęboko oczyszcza, odblokowuje zanieczyszczone oraz zatkane pory, absorbuje nadmiar sebum, zmiękcza i karmi cerę, stymuluje procesy regeneracji komórek. Czarna glinka wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, leczy trądzik. Substancje mineralne wprowadzone w czarnej glince regulują procesy przemiany kwestii w roli, poprawiają krążenie krwi, nawilżają, wzmacniają błony komórkowe, chronią cerę przed stratą wilgoci oraz negatywnym wpływem środowiska. Przy stałym korzystaniu zwiększa sprężystość i sprężystość karnacji, przegląda się jej koloryt, zmniejsza się częstotliwość występowania wyprysków. Glinka jest ostra w usuwaniu cellulitu.

Glinka błękitna – delikatniejsza w zleceniu z glinki czarnej, w młodszym stopniu przesusza skórę. Jest działanie bakteriobójcze i wiążące toksyny, usuwa stany zapalne, pobudza krążenie krwi. Dokładnie oczyszcza pory, wspomaga procesy regeneracji cery, przyspiesza gojenie, wygładza zmarszczki. Glinka pewnie żyć adresowana na skórę głowy, reguluje jej przetłuszczanie, wzmacnia mieszki, łagodzi ich wydawaniu. Analogicznie jak kolejne glinki, że istnieć dodawana do kąpieli, dzięki czemu wygładzi cerę, pomoże pozbyć się wyprysków na plecach i pośladkach, odtruje cerę.

Krem do stóp

images (19)

Biokosmetyki są zdecydowanie droższe od kosmetyków tradycyjnych. Obejmują one najbardziej naturalne składniki, jakie są znacznie ważniejsze od lewych składników uruchomionych w tonikach konwencjonalnych, przez co kurs ich utworzenia jest korzystniejszy.

Oleje – w prawdziwych fluidach przydatne są oleje roślinne, które kupowane są zwłaszcza z roślin wypływających z kultur ekologicznych, naciskane na chłód i nieczyszczone. Takie tłuszcze są łatwo wchłaniane przez skórę. W fluidach syntetycznych zdobywa się oleje pochodzenia petrochemicznego, które zaburzają funkcje skóry, hamują wymianę gazowa i metaboliczną – Mineral Oil, Petrolatum, Paraffinum-Liquidum, Silikon, Parafin, Cera Microcristallina, Microcrystalline Wax, Ozokerit, Ceresin.

Substancje zapachowe – syntetyczne substancje zapachowe są przyczyną wielu reakcji alergicznych związanych z kosmetykami. Delikatne zapachy kosmetyków ekologicznych produkowane są dzięki wykorzystywaniu wyłącznie naturalnych olejków eterycznych, które pomimo, w szczególnych przypadkach, u pań szczególnie słabych dodatkowo mogą jeździć do uczuleń, lub reakcji alergicznych.